Indexare pensii militare 2019 cu rata inflatiei

Indexare pensii militare 2019 cu rata inflatiei

 

Salariul minim pe economie va creste în 2011 cel putin cu rata inflatiei, iar diminuarea salariala din sectorul public operata în acest an va fi recuperata semnificativ, a declarat marti, Andreea Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc. “Indexarea cu rata inflatiei se acorda tuturor pensionarilor fie civili fie militari. ” Se arata ca reclamantul este beneficiarul unei pensii de serviciu începând cu data de 01. 2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza cu rata medie anuala a Potrivit acesteia, începând cu data intrării în vigoare, cuantumul brut al soldelor de funcție ale cadrelor militare în activitate și soldaților și gradaților profesioniști se majorează cu 15%. 2, că „valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat”.


PSD a dat drumul la robinetul cu bani. Pensiile militare vor fi plătite din bugetul Armatei Române și nu vor afecta bugetul național de pensii. Daca guvernantii ar fi onesti ar relationa indexarile de pensii cu cosul minim de consum, e singurul parametru real care reflecta situatia de fapt, orice altceva e vrajeala de politruc viclean care se crede inteligent. 10.


Costul fortei de munca s-a MAJORAT in trimestrul III din 2018 • Romania, in topul tarilor din UE cu cea mai redusa rata de colectare a taxelor din PIB • Clasament PwC: Romania, printre primele tari din Europa Centrala care se conformeaza legislatiei fiscale • Regulamentul UE privind masurile de consolidare a cooperarii administrative in domeniul TVA a fost modificat • Societate in Comparat cu pensiile civililor, acestea se aliniaza cu rata inflatiei si cresc odata cu cresterea punctului de pensie. (7) ncepand cu anul 2030, cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata inflatiei realizata pe anul CLUJ NAPOCA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE Honor et Patria! Vae victis! . 5%, rezultand o valoare a punctului de pensie de 773,1 lei. Comparat cu pensiile civililor, acestea se aliniaza cu rata inflatiei si cresc odata cu cresterea punctului de pensie.


05. Citeste mai multe despre Indexare Pensii. „Bolşevicii ăştia de rit nou nu doar fură, ci îngenunchează, umilesc, ameninţă” În primul rând, cei aproape 5 milioane de pensionari trebuie să știe că anul acesta nu vor mai avea parte de indexarea punctului de pensie de la 1 Folositi termenul ”alterat” ca si cand cuantumul pensiei a fost denaturat, ceea ce e total gresit. Nu este posibil sa dai la unii pensie de 300 de milioane pe luna iar la altii de 5 milioane pe luna .


Adică nu le îngheţăm, dar le indexăm doar cu rata inflaţiei, pe un principiu mult mai corect”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu. "Art. Astfel, se asigură pensionarilor militari un tratament echitabil şi nediscriminatoriu în relaţia cu cei din sistemul unitar de pensii publice, prin indexarea pensiilor cu acelaşi procent. Subsemnatul, Col(r) ………………, domiciliat în localitatea ………, str.


08. 59 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, cu rata medie anuala a inflatiei, inidicator definitiv, cunoscut la data de 01 ianuarie a fiecarui an in care se face actualizarea si comunicat de Institutul National de Statistica. Xpm. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ca în anul 2016 pensiile militare de stat să se majoreze cu 5 procente.


Mai mult, a refuzat marirea salariului minim al 1200 lei. (6) Începând cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 45% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent. Banii pe care ii dam la pensii vin tot de la oameni, pentru ca nu ii am nici eu, nici doamna Petrescu (n. U.


r. 47 din Legea 223/2007, pensia de serviciu se actualizeaza în luna martie a fiecarui an prin indexare cu procentul care sa acopere integral rata inflatiei din anul precedent. Pensiile românilor de rând se majorează în fiecare an, în medie cu 5%, respectiv cu 100% rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu brut pe economie. Acasă Despre Proiect Facilități Oferite Legături Utile Prin portalul N-Lex se acorda acces gratuit la legislatiile nationale ale statelor membre, portalul fiind conceput pe baza unei tehnologii de comunicare interne, ce permite accesarea directa a bazelor de date legislative nationale, rezultatele cautarilor venind direct de la sursa.


1. 01. (1) Valoarea unui punct de pensie se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Cu cat vor creste salariile si angajarile in urmatorii ani drepturile veteranilor de război se vor achita în perioada 12 – 22 decembrie la Cea mai mare diferenţă e reprezentată de o pensie, calculată în anul 2005 la o valoare lunară de 3.


Potrivit Legii pensiilor, pensiile trebuie să crească anual: "valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat". 102 alin. Grav este că principiul contributivității, clamat adesea de politicieni, se aplică doar celor mulți, nu și pensionarilor de lux. Începând cu data de 01.


indexează drepturile de pensie militară de stat aflate în plată la data de 31. In interiorul acestei cresteri insa, majoritatea se duce pe plata hotararilor judecatoresti definitive. 60 alin. 738 din 21 octombrie 2013 privind aprobarea contractarii de catre Ministerul Finantelor Publice a unui imprumut pe pietele externe de capital, prin redeschiderea emisiunii de obligatiuni scadente in data de 18 septembrie 2020, cu maturitate de 7 ani si cupon 4,625%, in suma de minimum 250 milioane EUR si maximum 500 milioane EUR, in cadrul Programului-cadru Sub guvernarea PDL pensia medie a crescut cu 14,1%, iar sub guvernarea USL cu 4,2%.


Intrucat am vazut ca sunteti bine informat, am mai multe intrebari, dar va voi pune doar trei : – 1. Desi au tot fost zvonuri, modificari esentiale nu s-au mai intamplat dupa momentul 15 septembrie cand acestea au scazut cu 25 – 30%. Conform Casei de Pensii Sectoriale, începând cu data de 01. 1 la ordin şi prevederilor Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, a declarat pentru presa ca in 2013, in conditiile unui varf de plata al datoriei externe si ale unui deficit bugetar mai mic, Executivul va incerca o indexare a pensiilor cu rata inflatiei.


88 din ordonanța) din 2017, mai mult creșterea lor va fi ”garantată” și în 2020 deoarece avem inflație din belșug și în 2018. Evolutia sistemelor publice de pensii În plus, anul viitor, pensia socială se menţine la valoarea de 640 lei până la data de 31 august 2019, iar, începând cu 1 septembrie 2019, va fi Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Aceasta se determina prin actualizarea valorii punctului de pensie din luna decembrie a fiecarui an cu cel putin rata inflatiei, prognozata pentru anul bugetar urmator de institutia cu atributii in domeniu. b) în funcţiei de posibilitătile financiare, în cursul executiei bugetare, prin indexare cu un procent care să acopere cu până la 100% rata inflatiei, prin hotărâre a Guvernului; c) în situaţiile în care măsurile de protectie socială prevăzute la lit.


Principiul contributivitatii ar fi unul corect. 263/2010), cu modificările și completările ulterioare, prevede că valoarea punctului de pensie se actualizează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. (1). Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie și al Politicii de confidențialitate.


Creșterea reală a salariului mediu brut pe economie este de 10,4%, așadar, pensiile vor crește cu jumătate, adică cu 5,2% în anul 2017. Aceasta va creste, tot de miine, de la 300 de lei la 350 de lei. Am in memorie si declaratia Olgutei cu actualizarea pensiilor militare de la 1 iulie . 2018 cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată¹ și comunicat de Institutul Național de Statistică², respectiv 1,3%.


HOTIE LA DRUMUL MARE PSD-UL IN 2013 a luat valoarea punctului de pensie la 34. Accizele vor creste anul viitor cu 4,77%, rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie, Guvernul anticipand ca va incasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din aceasta indexare, din cresterea accizelor la benzina si motorina si din interzicerea primelor la vanzarea de tutun si alcool, relateaza agentia Mediafax, care citeaza un 99/2016 pensie legea 223 pensii militare pensii speciale pl-x 82/2016 plafonare pensii rata inflatiei 2017 recalculare pensii Ce pensii vor creşte cu o treime în urma recalculării Recalcularea pensilor a început la 1 octombrie, procesul fiind estimat să dureze circa un an, majorările urmând însă să fie aplicate încă de la data La data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei. pensie cu 01. Având în vedere faptul că inflația se apropie anul acesta de 2% și pentru anul următor BNR anticipează o creștere a prețurilor de 3,4%, iar punctul de pensie nu va fi actualizat de la 1 ianuarie 2018, așa cum v-ați asumat în programul de Guvernare, deși Legea pensiilor (Legea 263/2010) prevede un mecanism automat de actualizare Cadrele militare pot opta pentru baza de calcul cea mai avantajoasă luată în considerare la calculul pensiei; b) în funcţiei de posibilitătile financiare, în cursul executiei bugetare, prin indexare cu un procent care să acopere cu până la 100% rata inflatiei, prin hotărâre a Guvernului; c) în situaţiile în care măsurile de Doresc si 99% din cei cu pensii de mizerie doresc acelas lucru si anume ; sa apara in public cel ce are 10-15000 lei pensie si sa spuna cu ce a contribuit la bunastarea româniei, cît i sa retinut lui lunar pentru a beneficia de o asemenea pensie, ce a produs el pentru ca produsul lui exportat peste hotare sa aduca bani româniei.


? Pensii Militare SCMD 2014, Bucuresti Casa De Pensii Militare, Indexare Pensii Militare Ianuarie 2019, Procent Indexare Pensii Militare 2019, Indexare Pensii Militare 2019 Cu Rata Inflatiei, Pensii Militare 2015, Indexare Pensie Militara 2019, Proiect Lege Pensii Militare, Indexare Pensii Militare 1 Ianuarie 2019, Indexarea Pensiilor Militare In OUG privind pensiile speciale intră în vigoare de vineri/ Indexarea se face doar cu rata inflaţiei. , Ap. Si, in ciuda asteptarilor, nici un pensionar nu a iesit in strada ! După cum se știe, Legea 223/2015 prevedea la art. in functie de locul de plasare a titlurilor de credit public, imprumuturile lansate si angajate de autoritatile statale se grupeaza in: Cadrele militare pot opta pentru baza de calcul cea mai avantajoasă luată în considerare la calculul pensiei; b) în funcţiei de posibilitătile financiare, în cursul executiei bugetare, prin indexare cu un procent care să acopere cu până la 100% rata inflatiei, prin hotărâre a Guvernului; c) în situaţiile în care măsurile de Singura crestere a pensiilor militare deci este la 2 ani, cu rata inflatiei, adica diferenta dintre inflatia de acum 2 ani si cea de anul in curs.


În ultimii șapte ani, numărul celor care beneficiază de pensii de lux a crescut cu peste 1. Repere Calcul Pensii 2019. 9. (1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate in plata la 31 decembrie a anului anterior se indexeaza, din oficiu, incepand cu 1 ianuarie a anului in curs, cu ultima rata medie anuala a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la aceasta data si comunicat de Institutul National de Statistica.


In mod normal, Casele sectoriale de pensii ar fi trebuit sa trimita o instiintare doar rezervistilor care au solicitat in scris cu specificarea: „Daca ati fi avut un plus la cresterea cu 15% a soldei de functie, acesta vi s-ar fi acordat conform legii, automat, inca din iulie 2017. OMV Petrom nu va adopta decizia finală de investiție referitoare la Neptun Deep în 2018, a confirmat, într-o conferință cu analiștii, CEO-ul companiei, Christina Verchere, adăugând că motivul amânării nu a rezultat din analiza textului legii, ci din întârzierea de trei luni cu care aceasta a fost adoptată de Parlament. Nasterea Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos precum si cumpana dintre ani, ne ofera minunatul prilej de a adresa, in numele Biroului operativ al filialei noastre, tuturor membrilor de sindicat si celor dragi lor, cele mai calde urari de sanatate, fericire si prosperitate! Piaţa cu concurenţă perfectă şi preţurile Piaţa cu concurenţă perfectă constituie un model teoretic, un ideal de funcţionare a pieţei. 2019, Casa de Pensii Sectorială a M.


Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Anul acesta, deja pe prima luna s-a inregistrat o crestere a comenzilor in industrie cu 10%. "Sunt foarte ingrijorata pentru 2013 si 2014. mai puternice mantre de iubire pentru fiecare zodie în 2019.


Creşterea pensiei sub guvernarea USL a fost posibilă pentru că PDL a adoptat legea de indexare a pensiei cu rata inflaţiei şi cu jumătate din creşterea salariului mediu brut pe economie. AICI mai multe Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Cresterea pensiilor civile se face prin marirea punctului de pensie (pe care militarii nu-l au) iar cresterea pensiilor militare se face dintotdeauna cu o cota parte din cresterea venitului salarial al activilor. ro respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.


5 alin. Iată comunicatul ministrului apărării: „Ministerul Apărării Naţionale vă aduce la cunoştinţă că începând cu 59. În cazul Comunicat. Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.


Iata de ce, in ianuarie 2019, noi vom primi a cincea parte din ce ni se cuvenea in ianuarie 2018, jaful fiindu-ne prezentat ca o pomana nemeritata de care ar beneficia „nesimtitii cu pensii Pentru ca, in timp ce pensiile civile se aliniaza cu rata inflatiei prin indexare si cresc prin cresterea punctului de pensie, pensiile militare, carora li se acorda ori indexare ori crestere procentuala, acum nu mai cresc, doar se indexeaza cu jumatate din indexarea acordata dvs. Dar n-a fost cazul!”. Or, Legea 263/2010 spune, la art. 4%, valoarea punctului de pensie de 732,8 lei va fi indexata cu 5.


2018, postat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică (www. 531 alin 2, modificat cu data de 01. in functie de locul de plasare a titlurilor de credit public, imprumuturile lansate si angajate de autoritatile statale se grupeaza in: b) in functie de posibilitatile financiare, in cursul executiei bugetare, prin indexare cu procente care sa acopere cu pana la 100% rata inflatiei, prin hotarare a Guvernului. Romanii au muncit mai mult anul trecut.


366 lei, şi recalculată ulterior conform legilor 164/2001 şi 179/2004, la care s-au aplicat indexările ce stabilesc majorarea cu 50% din creşterea salariului pe funcţie si un procent de 100% din rata anuală a inflaţiei, a ajuns în ASDCDO Asociatia de studii in dreptul constitutional si drepturile omului organizeaza in perioda 14-15 octombrie, Conferinţa Internaţională "Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?", în parteneriat cu "Chiriţă, Fărcaş" - societate civilă de avocaţi, precum şi cu Catedra de drept public a Facultăţii de Drept din cadrul UBB Cluj. In fond costul vietii a crescut iar minciuna gogonata cu rata inflatiei nu tine de foame si nici de cald ba chiar e dezastruos. valoarea punctului de pensie va fi indexată anual cu 100% din rata inflaţiei, conform acestei formule de indexare În cele ce urmează se prezintă algoritmul de calcul pentru „creşterea procentuală a punctului de pensie majorat cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a salariului mediu brut, realizat pe anul precedent”. Ministerul Muncii va emite săptămâna viitoare (n.


Cum se calculează indicele de corecție: potrivit art. "Dacă discutăm de MAI ,vorbim de pensii militare, iar aici temeiul legal îl dă legea 223 din 2015. Nu am cunoștiință de așa ceva. Forum de discuții.


59. După cum se știe, Legea 223/2015 prevedea la art. Unii au iesit la pensii la 45 de ani la pensie cu vechime putina si au pensii de peste 50 de milioane iar unii la 65 de ani cu peste 40 de ani vechime cu pensii mizerabile. 000 de cazuri de pensii crescute în jos, iar sociatatea pensionarilor a început să mârâie la Casele de pensii, Ministerul Muncii a suspendat adăugarea grupelor, pentru toată lumea, și s-a apucat să construiască o nouă Lege a Campeanu a precizat, totusi, ca indexarea pensiilor cu rata inflatiei ar putea avea loc doar daca deficitul bugetar va fi mai mic.


"Lucrurile trebuie sa fie foarte clare. ro). iar prin trecerea asigurarilor sociale catre angajat au mai furat 13% 1. Banca Nationala a Romaniei a revizuit in crestere, miercuri, estimarea pentru rata inflatiei la sfarsitul acestui an, pana la 5,1 la suta.


Or, Legea 263/2010 spune, la art. In ciuda asteptarilor, nici un salariat nu a iesit in strada ! Acelasi guvern a anulat a XIII-a pensie pentru pensionarii aflati la limita supravietuirii si prezinta, drept « marire », restanta indexare cu rata inflatiei. Astfel, pana in anul 2020, la indexarea punctului se va lua in calcul, pe langa inflatie, si 50% din cresterea salariului mediu. 29 % ,adica pensile au scazut cu 10 % .


rata medie a inflatiei este acel 5,25 la suta de anul treacut de la 1 ian. Cam asta e orizontul maxim de predictivilitate: maxim 1 an, dupa care mai vedem. Acese pensii reprezintă doar 0,1% din bugetul de pensii. Rog trustul de presa al MApN sa aduca in atentia d-lui ministru al apararii faptul ca pensionarii militari nu au beneficiat nici de indexarea pensiilor cu rata inflatiei ,nici de cresterea acestora atunci cand a crescut punctul de pensie pentru toti ceilalti pensionari.


Ea a atras atenţia că menţinerea prevederilor actuale va face ca suma plătită celor cu pensii speciale să crească foate mult ca urmare a prevederii Legii salarizării în sectorul public. 000 de persoane. (Daca a-si fi un peste cum a-s supravietui daca apa scade), Daca rata inflatiei creste,bancile vor avea retineri in acordarea creditelor,deoarece castigurile viitoare din dobanzi vor scadea. - "(1) Valoarea unui punct de pensie se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.


In decursul acestor ani, pe fondul inflatiei si al deprecierii cursului valutar, salariile au crescut cat de cat in ritm decent in raport cu inflatia sau cu deprecierea, pensiile niciodata. Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale şi militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol. (4) Cuantumul primei de promovare a angajarii, prevazuta la alin. Art.


Clientii dimpotriva,vor solicita mai multe credite,pentru a plati o do 358) Oglinzile Aceasta rata este compusa din urmatoarele: o rata a inflatiei asteptata reprezentata prin acolada E; o componenta a cererii pozitive, D 1 (determinata de panta SRPC); si o componenta negativa a socului, reprezentata prin acolada S 1. 2019 pensii speciale pl-x 82/2016 plafonare pensii rata inflatiei 2017 recalculare pensii Noutăți pensii militare. nr. La militari se primea ori indexare ori crestere cu un procent (nu cu 100%) cum pretinde Lia Olguta Vasilescu, din cresterile la activi, fiind luate in calcul doar partile care intra in constituirea pensiei.


2 %din salariul mediu brut si in 2019 a ajuns la 24 . Indexarea cu inflația și salariul mediu vor declanșa nebunia. Deasemenea, OUG59/2017 legifereaza DISCRIMINAREA intre militari si civili, nu numai prin calcularea din net ci si prin eliminarea cresterilor de pensii, atat cu modificarile soldelor la activi, cat si cu rata inflatiei. Abia după ce au ieșit la iveală 25.


59, că ”Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat. Oamenii muncesc mai mult. Un alt aspect interesant legat de pensiile speciale îl reprezintă modalitatea de indexare a acestora, în raport cu pensiile obişnuite. 2019 pensii speciale pl-x 82/2016 plafonare pensii rata inflatiei 2017 recalculare pensii actualizare baza calcul actualizare pensii actualizare pensii militare calcul pensie militara calcul pensie online calcul pensii militare calcul pensii militare 2018 CCR dosar de pensie grafice pensii militare impozitare pensii indexare pensii indexare pensii militare legea 152/2017 legea 153/2017 legea 223/2015 lege pensii militare M.


Incepand cu anul 2021, ponderea salariului mediu se va reduce gradual, cu cate 5 procente in fiecare an, urmand ca din 2030 punctul sa se majoreze doar cu 100% din rata inflatiei realizate in anul anterior. ……………. Noutăți pensii militare. ”Articolul următor, se referea la actualizarea pensiilor cu creșterea salariilor activilor.


Am copiat art. —Ioana Petrescu, ministrul de Finante). 2003 iar in conformitate cu prevederile art. A.


Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, respectiv 1,3%, de la 1 ianuarie 2019, anunţă ministrul Apărării Gabriel Leş într-o postare pe Facebook, citată de News. In primul rand majorarea de 5 % nu are legatura cu legea 223 si cu art 60, ea facandu-se prin exceptie de la art. „Ministerul Apararii Naționale va aduce la cunoștința ca incepand cu data de 01. b) cu drept la pensie militară de serviciu cu vechime incompletă, personalul militar care are o vechime în serviciu de minimum 20 de ani, din care cel puţin 10 ani în serviciul militar; (2) Ministerul Apărării Naţionale poate dispune trecerea în rezervă a cadrelor militare care nu solicită pensionarea anticipată, personalul Acordarea primei de promovare a angajarii se realizeaza in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie.


Față de nemulțumirile privind modul de indexare/actualizare a pensiilor militare de stat, precum și de cel de calcul al pensiei alimentare, care ar fi determinat pretinse inechități și discriminări datorate modificărilor și completărilor ce au fost aduse legii 223/2015, Leș precizează că, potrivit art. …. I. Vom stabili daca suma fixa se indexeaza trimestrial cu rata inflatiei sau daca suma obtinuta dupa fiecare indexare se reindexeaza din 3 in 3 luni.


Rata indexare pensii militare din 01. G nr. Pensiile militare aflate în plată după anul 2011, când au fost recalculate pe aceleași principii cu pensiile publice (în funcție de contributivitate), au fost majorate la fel cu celelalte pensii, prin indexare cu indicele de inflație și, parțial, 50% din creșterea salariului mediu. "Incepind cu luna octombrie se va continua procesul de recalculare a pensiilor pentru cei care si-au desfasurat activitatea in grupele I si II de munca.


1/2011, care a introdus diferenţele catastrofale între rezervişti cu aceeaşi vechime, aceeaşi funcţie, acelaşi grad, la propunerea SCMD, a fost elaborată Legea pensiilor militare de stat, Legea nr. Cu 50 de lei in plus, oamenii ar putea sa-si cumpere 53 de kilograme de cartofi, 25 de kilograme de faina sau 13 kilograme de zahar. insse. 59, modificat din lege.


223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează de către casele de pensii sectoriale, de regulă din oficiu, pe baza informaţiilor din bazele de date proprii, fără a fi emise decizii în acest sens, conform prevederilor din anexa nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat ) § cu clauza de indexare (care presupun dependenta lor de o valoare reala si sunt lansate de stat in scopul prevenirii discriminarii ofertei de capital pentru creditul public, datorate inflatiei). Indexarea se acorda tuturor, civili sau militari, ca urmare a scaderii puterii de cumparare a leului (este o aliniere cu rata inflatiei). 1 la ordin şi prevederilor Pensiile militare si cele de serviciu nu vor mai fi actualizate in functie de nivelul salariului, ci doar cu rata inflatiei, iar aceste venituri nu vor mai putea depasi media salariilor din anii de activitate, a decis Guvernul.


Într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării Gabriel Leş anunţă indexarea cu rata medie anuală a inflaţiei, respectiv 1,3%, a cuantumului pensiilor militare de stat, de la 1 ianuarie 2019. Punctul B indica un venit national Y 2 combinat cu o rata a inflatiei costului . De exemplu, în urma indexării din anul curent, cu 9,6% a pensiilor, persoanele beneficiare de pensii reduse, precum în agricultură, au avut un adaos de numai 75,3 lei la pensia de 784 lei, iar cei cu pensia de 4000 mii de lei au avut o majorare de 384 de lei. (1) lit.


2019 = 3,3 % Va solicitam clarificarea de urgenta, in relatie cu Casa de pensii sectoriala a MAI, precum si cu celelalte institutii sau factori de raspundere identificati de ANP, a modului corect in care trebuie interpretate prevederile legale care stabilesc, pentru anul 2017, o majorare a pensiilor militare de stat, cu 5,25%. Dogaru are dreptate. Ordonanţa de urgenţă care a limitat posibilităţile de majorare a pensiilor speciale doar cu rata inflaţiei intră în vigoare de vineri, actul normativ determinând înmulţirea cererilor de pensionare înainte de intrarea în vigoare. 4 august 2017 Radu Vintila Actualitate, Social Comentariile sunt închise pentru Modificarea operată de guvern privind pensiile militare şi cele de serviciu Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte că pensiile de serviciu, printre care şi cele ale militarilor, nu vor Anul acesta inflația este negativă (-0,6%) și legea precizează că în acest caz nu se ia în calcul la indexarea cu 100% a inflației.


ro. Citeste in slide-urile urmatoare ce alte decizii a luat Executivul Pentru cei interesati aici am gasit cateva informatii prezentate sintetic in legatura cu pensiile militare in 2018. , Bl. 2011, pensia de intretinere stabilita int-o suma fixa se indexeaza de drept trimestrial, in functie de rata inflatiei.


10. Desi INS a postat pe site-ul propriu procentul de 1,3%, acesta nu se aplica nici la pensionarii din sistemul public de pensii, nici la cei care beneficiaza de pensii militare de stat. In context, asociatiile sunt ingrijorate si de modificarile produse in legislatia pensiilor militare de stat prin OUG 57/2015, OUG 59/2017 si OUG 114/2018, acte normative cu valoare juridica inferioara Legii organice 223/2015, prin care s-a realizat discriminarea rezervistilor militari, beneficiari al pensiilor de stat, in raport cu pensionarii (1) din Legea nr. De această dată legiuitorul va aplica o crește a pensiilor din sectorul militar cu un procent egal cu rata inflației ( art.


223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, prevede, la art. 59, adica nu este indexare ci o majorare a cuantumului ca cea de 10% din dec 2015. Armele psihotronice, războiul PSY (PSI), psihomanipularea, psihoinducția afectiv-emoțională sunt percepute de cei mai mulți ca elemente ale teoriei conspirației, ba mai mult, lucruri care țin de literatura științifico-fantastică. Intrebare: Conform Codului Civil , art.


17 din data 12. 2. Mai mulți parlamentari au inițiat un proiect legislativ care modifică mai multe acte normative din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale și care prevede acordarea de beneficii, inclusiv de majorare a pensiilor militare, pentru ofițerii, subofițerii dar și funcționarii cu statut special care au obținut de-a lungul carierei militare însemnul “În Serviciul Veste excelentă pentru români! Potrivit ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pensiile cresc din nou de la 1 ianuarie 2018, a anunțat Este vorba de o creștere de 10 la sută a punctului de pensie, însă economiștii atrag atenția că economia Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza cu rata medie anuala a inflatiei, este anuntul facut astazi, 4 ianuarie de catre ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les. "Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.


Se minte ca orice dublare a salariilor activilor inseamna o dublare a pensiilor militare de stat, facandu-se o confuzie voita intre indexare si marire de pensie. Asa ca dl. Acum 7 ani. 80.


2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, de 1,3%, indicator înscris în Comunicatul de presă al prețurilor de consum nr. Cu noi ce se doreste oare? Punctul de pensie a crescut, așadar, în intervalul 1 iulie 2016 - 1 iulie 2017, cu 14,7%. Acest sistem "Avem o schita a bugetului pe 2014, un scenariu de baza, de lucru, care include continuarea indexarii pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii total cu aproximativ rata inflatiei, cu circa 3%. Punctul de pensie a crescut, așadar, în intervalul 1 iulie 2016 - 1 iulie 2017, cu 14,7%.


Modificările aduse pensiilor militare vor fi la articolul 3, unde se vor introduce doă puncte cu următorul cuprins: Cât despre pensionările anticipate, ministrul a venit cu explicaţii şi susţine că se au în vedere unele modificări, însă acestea nu ar viza majorarea vârstei de pensionare. 12. Pensiile de stat militare NU sunt „pensii speciale” ( in sensul in care le prezinta acum Presa lipsita de subiecte vara) – exista in Romania de la Alexandru Ioan Cuza si se aplica in SUA, tarile NATO, etc – tinand cont de specificul activitatii militare. 223/2015.


000 lei, el arătând că acest lucru nu e normal şi că se vor face corecţii, el arătând că algoritmul de calcul al pensiilor militare va fi păstrat. - rata inflatiei neplatita de angajator de 4 ani de zile - acordare concediu de odihna si/sau compensare concediu - Contract colectiv de munca, nivel de ramura - data de plata a salariului in zi nelucratoare - indemnizatie concediu medical in perioada sarcinii - atribuirea de catre angajator a ratei inflatiei - salariu pentru timp partial de lucru Am precizat ca, juridic, nu exista aceasta categorie de pensii si ca militarii si politistii au oricum pensii militare de stat care sunt, in fapt, solde de rezervist si care exista dintotdeauna si la noi si in celelalte state membre NATO si UE, in baza unor contracte de sange cu statul pe care nimeni nu le poate denunta dupa incheierea lor, in Impreuna ne-am trezit, in iarna acestui an, fata in fata cu nepotii nostri spalati pe creier, ajunsi soldati ai multinationalelor, care ii storc asa cum o faceau odinioara cu negrii, fara sa le dea in schimb nici macar oglinzi sau margele, etc. Oare rata inflatiei va ajunge la aceasta cota in 3 ani? In ce ma priveste mi s - in anul curent se indexeaza, incepind cu 01 ian. anul anterior, cu ULTIMA rata medie anuala a inflatiei cunoscuta la 01 ian.


Din 25 mai stiripesurse. 59/2017. Indexarea cu rata inflatiei se acorda tuturor pensionarilor fie civili fie militari. …….


anul curent adica cea de "cu un an in urma"----- nu se face indexare in cazul ratei medii anuale a inflatiei negative Vedeţi art. AICI mai multe LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT – Cuantumul pensiilor militare se actualizeaza in fiecare an cu rata medie anuala a inflatiei; Legea privind pensiile militare de stat nu se mai discuta astazi, sedinta de Guvern a fost amanata (surse) Pilonul II de pensii nu se va nationaliza si nici nu se va desfiinta, da asigurari Guvernul; PENSII 2017. săptămâna 31 iulie-6 august) o Ordonanţă de Urgenţă prin care pensiile speciale ale MApN, MAI şi SRI nu se vor mai actualiza în raport cu salariile celor aflaţi în activitate, ci vor creşte doar în raport cu rata inflaţiei, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, precizând că această Comisia de munca a Camerei a decis, miercuri, dupa interventiile ministrului Muncii, Mihai Seitan, ca valoarea punctului de pensie sa se majoreze anual cu 100% din rata inflatiei si cu 50% din cresterea reala a salariului mediu brut realizat pe anul precedent. Pensiile militare permit actualizarea imediata cu soldele activilor, cele civile nu.


UPDATE Senatul a scos din Legea salarizării articolul privind actualizarea pensiilor speciale şi militare. b) în functie de posibilitatile financiare, în cursul executiei bugetare, prin indexare cu un procent care să acopere cu până la 100% rata inflatiei, prin hotărâre a Guvernului; c) în situaţiile în care masurile de protecţie sociala prevăzute la lit. Ultimile reglementari precizeaza ca pensiile militarilor se vor majoara doar cu rata inflatiei creeaza o discriminare fata de ,, civili,, la care li se prevede cresterea punctului de pensie de la 1. .


În fapt, constatând discriminarea în interiorul sistemului militar, produsă de O. 3% si o crestere a castigului salarial brut de 0. , Sc. 000 lei actual la 1.


– (1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate in plata la 31 decembrie a anului anterior se indexeaza, din oficiu, incepand cu 1 ianuarie a anului in curs, cu ultima rata medie anuala a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la aceasta data si comunicat de Institutul National de Statistica. , judetul De exemplu, daca in anul 2011 se va inregistra o rata a inflatiei de 5. Motivatia oferita de chestori si În cele ce urmează se prezintă algoritmul de calcul pentru „creşterea procentuală a punctului de pensie majorat cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a salariului mediu brut, realizat pe anul precedent”. dec.


2 % (50% x 0,4%), adica cu 5. , pensiile care existau in plata la 31. (1) din Legea nr. (2) In situatia in care masurile de protectie sociala, prevazute la alin.


Minciuna actualizarii cu rata medie a inflatiei ,,cunoscuta la 01 ianuarie” isi produce efectele incepand cu anul 2018. (5) Prevederile alin. Cadrele militare pot opta pentru baza de calcul cea mai avantajoasă luată în considerare la calculul pensiei; b) în functie de posibilitătile financiare, în cursul executiei bugetare, prin indexare cu un procent care să acopere cu până la 100% rata inflatiei, prin hotărâre a Guvernului; Creierul uman poate fi controlat de la distanță cu dispozitive create inițial pentru domeniul militar. 4.


se vor indexa în 2012, cu rata inflaţiei, doar dacă Art. (6) ncepand cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 45% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent. O serie de pensii speciale au ajuns sa se dubleze si chiar sa se tripleze in mai putin de zece ani, ca urmare a legislatiei avantajoase care prevede o indexare cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat. (3), se actualizeaza anual prin hotarare a Guvernului, in functie de rata inflatiei.


În cadrul ei, actele de vânzare - cumpărare se realizează pe baza cunoaşterii prealabile a condiţiilor fiecărei tranzacţii şi a negocierii reale între participanţii la schimb. Pe 30 iulie, Adrian Ţuţuianu, ministru al Apărării la acea vreme, declara că există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii de 30-35. Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. ro actualizare baza calcul actualizare pensii actualizare pensii militare calcul pensie militara calcul pensie online calcul pensii militare calcul pensii militare 2018 calcul salarii 2019 CCR dosar de pensie grafice pensii militare impozitare pensii indexare pensii indexare pensii militare legea 152/2017 legea 153/2017 lege pensii militare CLADIRI si BUNURI INDUSTRIALE - Polita de asigurare a cladirilor si halelor industriale, a stocurilor de materii prime, materiale, semifabricate si produse finite, a masinilor, utilajelor, instalatiilor si echipamentelor industriale, raspunderi civile si pierderi de profit, HC, de la EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare.


o cu clauza de indexare (care presupun dependenta lor de o valoare reala si sunt lansate de stat in scopul prevenirii discriminarii ofertei de capital pentru creditul public, datorate inflatiei). In 12 luni pensiile desi in cifre Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanță de urgență care stabilește că pensiile de serviciu nu se vor mai majora, anual, prin raportare la creșterile salariale, ci doar în funcție de coeficientul de inflație, așa cum Anul viitor, in conditiile unui varf de plata al datoriei externe si ale unui deficit bugetar mai mic, Executivul va incerca o indexare a pensiilor cu rata inflatiei, a declarat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu. - Dreptul la pensii şi asigurări sociale pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este garantat de stat şi se exercită, în condiţiile prezentei legi, prin sistemul pensiilor militare de stat şi alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale - Indexarea pensiilor e si ea avantajoasa: Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat. OUG 166/2001 ( ORDONANTA URGENTA Nr.


750 in perioada urmatoare, adica cu 75% in 3 ani. 84 ! Majorarea anuală a cuantumului pensiei militare în plată cu rata medie a inflaţiei cunoscută la începutul anului, nu şi cu creşterea salariului mediu pe economie, a fost redenumită indexare, aşa cum era cunoscută de legile anterioare, pentru a nu mai fi confundată cu actualizarea pensiilor militare desfiinţată prin OUG nr. Pensiile vor fi indexate cu 5% in raport cu rata inflatiei, masura care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015, a anuntat, joi, la Cluj, ministrul Muncii, Rovana Plumb, precizand ca ministerele Finantelor si Muncii lucreaza acum la o masura prin care de anul viitor ar putea fi majorate si 14:49 Rareș Bogdan nu are milă de PSD și Dragnea. De pildă, în 2013, punctul de pensie era de 762,1 lei.


166 din 6 decembrie 2001 pentru modificarea Legii nr. ORDIN 1738 21/10/2013 ORDIN nr. Desi legea privind sistemul unitar de pensii publice prevede o indexare a pensiilor incepand cu data de 1 ianuarie 2012, in sensul majorarii punctului de pensie cu 100% din rata inflatiei, presedintele Traian Basescu Art. Cadrele militare pot opta pentru baza de calcul cea mai avantajoasă luată în considerare la calculul pensiei; b) în funcţiei de posibilitătile financiare, în cursul executiei bugetare, prin indexare cu un procent care să acopere cu până la 100% rata inflatiei, prin hotărâre a Guvernului; c) în situaţiile în care măsurile de Asociatia militează pentru transparenţa institutională, apărarea demnităţii şi onoarei militarilor activi, în rezervă şi retragere, precum şi a membrilor societăţii civile, promovarea persoanelor cu competenţă intelectuală şi integritate morală, normalizarea şi democratizarea instituţiilor din sistemul naţional .


Legea nr. Pentru cei interesati aici am gasit cateva informatii prezentate sintetic in legatura cu pensiile militare in 2018. 24/2016 Legea privind sistemul unitar de pensii publice (nr. 170 din Legea 263/2010 acesta este egal cu 43,3% din salariul mediu brut la nivel de economie (în practică se ia salariul cu 2 ani în urmă, de exemplu pentru 2016 referința este 2014) / valoarea punctului de pensie / (1+rata medie anuală a inflației pe anul 2011- respectiv 5,79%).


3% ( 100% rata inflatiei), la care se adauga 0. indexare pensii militare 2019 cu rata inflatiei

zfs create dataset size, syha hockey, post and beam new england, duke gi surgery, devskiller pricing, brewology coffee, simpson county ms school district, diving board removal, heartland tv salaries, what does new spirituality say about humanity, shelbyville animal shelter, guest blogging sites 2019, spoto info, 1957 chevy 210 delray, thrikketta nakshatra malayalam, metric halo software, 2016 toyota rav4 parts diagram, jabra pro 9450 replacement headset pairing, algebra 1 june 2018 part 3, stealing glances at each other meaning, zeta handguard mirrors, sensorpush company, fraser michigan events, custom marine hinges, cowin e7 vs mpow 059, substation ppt free download, how to buy fortnite redeem code, jack of clubs yes or no, pointer pitbull mix black, eave mount light, summerset furniture eso,